A fővárosban is debütált a CSAK egy nő?! program!

Fel lehet-e állni krízishelyzetekből, lehet-e a küzdést pozitív erővé alakítani, milyen szerepet tölthetnek be a nők a kreatív-iparban, hogyan változtatja meg a férfiak életét a gyermekvállalás? – többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a CSAK egy nő? program égisze alatt szerveződő KÁPRÁZAT: Csak a siker számít? szimpózium, 2019. május 30-án, Budapesten.

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier egy NŐ?! című konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben, a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női és férfi szerepek, a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újra értelmezése kapcsán.

„Örülünk annak, hogy a valódi párbeszédre a fővárosban is mutatkozik érdeklődés. Valódi léptékváltás ez a CSAK egy nő?! program életében. Évek óta kiváló az együttműködés a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével, ezért örömmel vettük hogy a fontos társadalmi kérdéseket érintő szakmai konferenciának otthont adtak, ezzel is érzékenyítve és felhívva a figyelmet a vak és gyengénlátó nők, édesanyák és családok mindennapi nehézségeire is.” – hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a CSAK egy nő?! program alapítója, igazgatója.

A szimpózium 4 blokkra épült, egyedül nem megy – nem vagy egyedül; életünk ajtajai-Szabó Magda nőalakjai; CSAK Design-újrakezdés-Nők és a kreatív ipar; Apa csak egy van?! Apai minták napjainkban témák köré szerveződve. A kerekasztal-beszélgetéseket olyan neves moderátorok vezették, mint Jakupcsek Gabriella, Takács Bence, Juhász Anna és Hlavay Richárd. A vendégek között jelen volt Balla Eszter, Tenki Réka, Bánfalvy Ágnes, dr. Kiss Gergely, Csányi Sándor és Kaszás Géza is.