Amilyen a nő, olyan a család. Sőt: olyan a minden

A Kőr Dáma Egyesület második alkalommal rendezte meg a Megyeháza Árpád termében a CS.A.K. egy nő!? című konferenciát október 13-án. Az előadássorozat célját Porkoláb Gyöngyi programigazgató köszöntőjében vázolta: a címben feltüntetett család-anyaság-karrier tengelyén egy sor kibeszéletlen társadalmi probléma került elő, éppen ezért döntöttek úgy, hogy – az egyesület munkáját, ezáltal önmagukat is megújítva – nyílt párbeszédet kezdeményeznek nők és nők, valamint nők és férfiak között. Elhangzott, a konferenciát életre hívó egyesület 3 éves programban gondolkodik, és körvonalazódik a téma mentén egy klub indítása is.

Ezúttal inkább háromgyermekes anyaként, feleségként és dolgozó nőként szólalt fel Szabó Tünde, semmint sportügyekért felelős államtitkárként. Elmondta, olyan hivatás az anyaság, mely sosem enged szabadságot, mégis szép, mert csak az anyák ismerik a titkot. Hangsúlyozta: az anyák nemcsak a családért dolgoznak, és bízzák addig másra a gyerekeiket, hanem önmagukért is. – Olyan értékeket kell tovább adnunk, amilyen jövőt szeretnénk – fogalmazott. Kivételezett helyzetben érzi magát, hiszen – amint elmondta – államtitkárként a társadalom egészéért és a saját családjáért is sokat tehet. Kiemelte az egészséges, sportos életmód fontosságát és a kreatív erőt.

Mosolyogni már reggel!

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke a női szerepeket a fériak viszonylatában elemezte.

– A nő a belső béke, a kiegyensúlyozottság letéteményese. E nélkül nem lehetünk sikeresek, boldogok; sokan nem a mindennapokat, de még ünnepnapokat sem tudják megélni békével. Meg kell tanulni már reggel mosolyogni, pozitívan nézni a világot.

Tovább a cikkhez: civishír