Izgalmas és elgondolkodtató témák

Csak egy nő?! – izgalmas és elgondolkodtató témákról tartottak konferenciát Debrecenben. Májust követően novemberben már hetedik alkalommal rendezték meg a CSAK egy nő?! szimpóziumot, ami ezúttal a „Lépésváltás – léptékváltás” címet kapta. A kerekasztal-beszélgetéseken egyebek mellett a kultúra, a sport, a kreatív ipar került középpontba a meghívott vendégek segítségével. A Debreceni Egyetemen emellett 11. alkalommal rendezték meg a CSAK Design elnevezésű vásárt is.

A média lehetőségeiről és csapdáiról beszélgettek csütörtökön délelőtt a téma ismert szakértői a CSAK egy nő?! elnevezésű programon. A rendezvénynek a Debreceni Egyetem adott otthont.

Bács Zoltán kancellár úgy fogalmazott, az oktatás, a kutatás, a betegellátás mellett az intézmény számára az úgynevezett harmadik missziós tevékenységek is nagyon fontosak.

– Olyan témáknak a felkarolása, ami a társadalmat érdekli, az egyetemi hallgatókat, vagy az egyetemi közösséget pedig érzékenyíti az adott témára és ezért szeretünk helyet adni az ilyen típusú rendezvényeknek, sőt részt is szeretünk venni rajta. Azt gondolom, hogy a mai témák is olyanok, amik közérdeklődésre tarthatnak számot – mondta a kancellár.

Teljes cikk/forrás: dehir.hu