Karácsonyi CSAK Design vásár

December 15-én, Advent harmadik vasárnapján tartjuk karácsonyi CSAK Design vásárunkat. A karácsony mindig a melegségről, szeretetről, fényekről és a meghitt pillanatokról szól.


Szeretnénk, ha ez az idei karácsony a szokásos szép dolgokon, a közvetlen mikrokörnyezetünkön túl egy nagyobb egészhez kapcsolódó viszonyulásról is szólna egy kicsit. A nagyobb egész mindenkinek mást jelent. A kerületet, a várost, az országot, ahol lakik, vagy akár az egész bolygónkat. Akármekkora is ez a hatókör, tudatosítja a felelősségünket. Tudatosítja azt, hogy mindazért, amivel kapcsolatba kerülünk, felelősek vagyunk. Mi döntjük el, hogyan bánunk szűkebb és tágabb környezetünkkel, hogy a szeretet fénye, az ünnep fénye mekkora hatókörben és milyen erővel vetül környezetünkre.
Mi designerek tárgyakat készítünk. A mi munkánk és felelősségünk a tárgykultúra horizontján definiálódik. Mi azzal szeretnénk kiterjeszteni a hatókörünket és sugározni az ünnep fényét a környezetünkre, hogy fenntartható, felelős módon előállított, időtálló értékeket hordozó tárgyakat álmodunk meg a fáitok alá.
A Csak Design vásárokon megtalálható minden tárgynak, szolgáltatásnak, gasztronómiai különlegességnek megvan a maga keletkezéstörténete, mindegyik létrejöttét aktív álmodozás, tervezés előzi meg. Mindegyik létezéséért valódi emberek valódi érzései, alkotókedve, kreativitása, és hosszú órák kitartó munkája felel.

Miért ne lehetne olyan a világunk, ahol minden dolognak értelme van? Ahol a tárgy nem egyszerű birtokviszonyt jelöl, hanem aktív részese az életünknek, és szimbólumai számunkra fontos dolgoknak?

Mi, akik a CSAK Design tagjai vagyunk, így gondolkozunk a világról, és ebbe a világba hívunk meg benneteket is.
Találkozzunk december 15-én a karácsonyi CSAK Design vásáron az Egyetem Díszudvarában!
A program és a résztvevő tervezők listája hamarosan!