Sikeres nők, boldog családanyák

Az elmúlt évtizedekben teljesen megváltozott a nők szerepe. Ez tette szükségessé 17 évvel ezelőtt a Debreceni Kőr Dáma Egyesület létrehozását. Itt a nők bátran elmondhatják a problémáikat. Porkoláb Gyöngyi, az egyesület elnöke a konferencián kifejtette, céljuk, hogy egy valós párbeszédet indítsanak a nők jelenlegi helyzetéről a társadalomban.

Vida Ágnes, pszichológus elmondta, a nőkkel, a családanyákkal szemben nagy elvárások vannak. – Tulajdonképpen ők azok, akik beosztják a család idejét, nekik kicsit mindig több szerep jut. Manapság pedig egyre több nő szeretne vállalkozást alapítani, legtöbben akkor, amikor már megszületett a gyermekük. Hatalmas kreativitásuk van, és mindig megtalálják azokat a réseket, ahol vállalkozásuk sikeres lehet. Statisztikák szerint ezek a gazdasági egységek sokkal életképesebbek, mint a férfiaké. A siker kulcsa pedig az, hogy meg kell tanulni nemet mondani – jelentette ki a szakember, aki mindenkinek azt tanácsolja, hogy legyen bátor, és merjen a család és a gyerekek mellett a munkában is kiteljesedni.

Fontos a belső harmónia

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kiemelte, a legfontosabb az, hogy a nők megtalálják a saját belső harmóniájukat. Az államtitkár elmondta, úgy gondolja, hogy a nők ezáltal példát tudnak mutatni a gyermekeknek és a társadalomnak. Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke pedig minden férfit arra biztatott, hogy figyeljenek oda a nőkre, mert nélkülük sehol sem lenne a társadalom.

Forrás: HAON.hu