VII. CSAK egy nő?! szimpózium – Lépésváltás, léptékváltás
2019. november 14. 10.00 óra
Debreceni Egyetem

VII. CSAK egy nő?!  szimpózium – Lépésváltás, léptékváltás

Soron következő, immár hetedik CSAK egy nő?! rendezvényünk „Lépésváltás-léptékváltás” címmel, a kultúra, a sport, a kreatív ipar, a média és a mindennapi élet terén megélt viszonyulásokon keresztül helyez középpontba jelenségeket, boncolgat folyamatokat. Személyes és szakmai életutakon, tapasztalatokon keresztül folytatunk nyitott párbeszédet országos és helyben is elismert szakemberekkel.

A VII. CSAK egy nő?! konferencia lokális és nemzetközi szinten is érdekes témákat boncolgat majd. A program 5 blokkra épül, az egyes blokkokban szó esik majd általánosságban a kultúra egyént és közösséget formáló szerepéről, egymásra hatásáról, a kultúrához való viszonyunkról, a sportkultúráról, a kreatívipar fenntarthatóságának feltételeiről és a média nőket is érintő helyi és országos folyamatairól is.
A rendezvényen az apamondta.hu című blokkunk is bemutatkozik, ahol az apák karrierépítése és családi szerepvállalása, az apai minták szerepe kerül majd terítékre, önkritikusan, vidáman, őszintén.

A VII. CSAK egy nő?! szimpózium 2019. november 14-én 10.00-kor kezdődik a Debreceni Egyetemen. Az esemény különlegessége, hogy a másfél évvel ezelőtt alapított CSAK design kreatív-ipari vásárunk és workshop a fenntarthatóság jegyében mutatkozik be a szimpózium partnereseményeként a Debreceni Egyetem Díszudvarán. A cselekvő –alkotó-közösség szintén a CSAK egy nő programsorozat égisze alatt tört utat magának.
Az elmúlt három évben 6 nagy sikerű konferenciát szerveztünk a család, anya, karrier téma köré fűzve annak érdekében, hogy a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek újraértelmezése, a munkaerőpiac kihívásai kapcsán. Több mint száz neves közéleti személyiség, szakember volt vendégünk, többek között Kubik Anna, Jakupcsek Gabriella, L. Stipkovics Erika, Tenki Réka, Csányi Sándor vagy Pokornyi Lia.

Örülünk, hogy Lépésváltás-léptékváltás” címmel további távlatokat nyithatunk számos fontos, releváns témakörben, erősítve az egymás közötti párbeszéd elengedhetetlen jelenlétét a mindennapokban.
További részletek hamarosan a www.csakegyno.hu oldalon.

Programok:

MEGNYITÓ 10.00-10.30
Bács Zoltán, Porkoláb Gyöngyi
Konferál:
Máté Roland

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉSEK:

1. A média lehetőségei és csapdái -Viszonyulások 10.30-11.30
Résztvevők: Azurák Csaba, Remete Tibor, Várkonyi Andrea

2. KULTÚRA és a határai 11.30-12.30
Résztvevők:
Bán Teodóra, L. Simon László, Váró Kata Anna, Szirák Péter

Kávé, szendvics szünet, CSAK design vásár

3. SPORT ÉS A NŐK VISZONYA 13.00-14.00 (Máté Roland)
Résztvevők:
Kulcsár Krisztián, dr. Bácsné proff Bába Éva, Kovács Koko István, Lócziné Kovács Mariann, Dr. Bíró Zsolt, Senánszky Petra

4. APAMONDTA.HU – APAI (H)ARCOK 14.00-15.00
Leírás:
Fejes Tamás, Kovács Koko István, Bognár István, Bács Zoltán, Herczeg Zsolt

5. CSAK DESIGN – A KREATÍVOK SZEREPVÁLLALÁSA 16.00 -17.00
A CSAK Design kerekasztal beszélgetésre meghívtuk a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság két képviselőjét, hogy osszák meg velünk közösségformáló kezdeményezéseik eredményeit és távlati céljaikat.
Balogh Dóri beszélgető partnerei :
Szentpéteri-Nagy Veronika (DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság, Debreceni Környezetvédők Társasága, Örökzöld)
Szabó Fruzsina Magdolna (DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság, Debreceni Környezetvédők Társasága)
Váradi Zoltán, Nyírő Nikolett, Buzás Borbála

CSAK Design kerekasztal beszélgetés

Ne feledjétek, csütörtök 16:00, Díszudvar!