Köszönöm, kérem

Schiffer Miklós, stílustanácsadó, szakértő, volt a CSAK1est programsorozat következő vendége, akiről tudni lehet, hogy azt is, hogy jogász és szerető édesapa. Az apropót a “Köszönöm, kérem” című könyvének megjelenése adta, no és a téma maga, az illem, a viselkedés napjainkban. “Ami stílust a divattól megkülönbözteti az a minőség” – mondja a szakember. Az Ikon étteremben megrendezett könyvbemutató, borkóstoló- vacsoraest jótékonysági céllal jött létre. Az est bevételét a Debreceni Hospice Ház Alapítvány áldozatos munkájára javára ajánlották fel a szervezők. A stílustanácsadó számos érdekesség mellett, saját tapasztalait is megosztotta a jelenlévőkkel, akik a beszélgetés közben a tállyai Márton Birtok CSAK Tállya borát is megkóstolhatták, sőt Demeter Adrienn jóvoltából az Oroszlános Borhotel és Étterem is bemutatkozott.

Az során örökérvényű szabályok mellett szóba került a mai világ megannyi újszerű jelensége kapcsán egy-egy  újraírt illemszabály is; a fiatalok kommunikációs szokásai közösségi média használata során, a közlekedés viselkedéstana vidéken és nagyvárosban,  vagy éppen  viszonyulásunk, viselkedésünk illemtana veszteség illetve gyász esetén. Természetesen a köszönés illemtana, a kézcsók a mindennapokban és a britt királyi udvar etikettje sem maradthatott ki, a divat is központi kérdés volt, így a női alapruhatár mellett Giorgo Armani máig is érvényes gondolata: “A gondolat minőség az, amely által megszületik a stílus. A stílus lényege az emlékezetesség, a tökéletes összhang az ember és az általa visel ruhadarabok között. Stílus az emikor szavak nélkül üzenünk, ezért fontos az, hogy a ruhadarabok illeszkedjenek személyiségünkhöz, alkatunkhoz, életkorunkhoz és élethelyzetünkhöz.

Jó volt hallani anyáknapja előtt pár nappal, hogy milyen fontos és meghatározó egyszerűen csak odafigyelni, figyelni a másik emberre, a viszonyulásunk lehet a viselkedésünk egyik alapköve. A rendezvény személyes beszélgetésekkel, dedikálással zárult. Köszönjük minden vendégnek, hogy részvételével támogatta az életvégi emberi méltóság ügyét. Méltósággal együtt!