CSAK1 recept
Elindult a CSAK1 recept rovatunk, ahol Mercs Emese, a Mákvirág Kézműves Cukrászda tulajdonosának ajánlásával osztunk meg veletek olyan recepteket, amelyeket Ti magatok is könnyen elkészíthettek otthon.
Az ezerarcú csokoládé mousse Csokoládé rajongó lévén személy szerint soha nem tudnék nemet mondani egy könnyed, de mégis karakteres, csokoládé desszertre sem. Akár egy finom vacsora lezárásaként, akár csak egy délutáni gasztronómiai kalandozásként bátran ajánlom a következő mousse alapreceptet, amelyet nagyon jól lehet kombinálni fűszerekkel, alkoholokkal, gyümölcsvelővel, de önmagában is szuper.
Epres-rebarbarás galette A galette az omlós tészták családját képviseli, egyfajta pite, általában nyitott, fészekszerűre formázott tésztakosárban változatos töltelékkel készülő sütemény. Édes és sós variációival egyaránt lehet találkozni, hiszen remekül beválik akár reggeliként, előételként, de persze desszertként is, vagy csak úgy, délutáni kávé mellé.
Pisztáciás epres „blondie” Ez a süti a brownie fehércsokis változata. Ilyenkor nyár elején már nem annyira kívánjuk a testesebb, csokis süteményeket, erre lehet egy szuper alternatíva ez a változat. Talán még nem annyira elterjedt, de piros gyümölcsökkel gyorsan bevethető jolly joker. Én egyébként is preferálom a könnyű, variálható süteményeket, nos, hát ez biztosan az. Készülhet […]
Bazsalikomos-epres panna cotta A panna cotta az egyik leggyorsabban, legkönnyebben elkészíthető desszert otthoni körülmények között, tulajdonképpen a legnehezebb a hűtési idő kivárása, ami nagyjából 3-4 óra. Igazi jolly joker finomság, nyáron szezonális gyümölcsökkel, télen akár fahéjas, almás, gyömbéres, szilvás, vagy karamelles ízvilággal is nyerő.
Szilvás-mákos, és fahéjas – Rugelach A rugelach a lehető legegyszerűbb változata a házi péksüteményeknek, tésztája pillanatok alatt elkészül, nem kell hajtogatni, keleszteni, gyakorlatilag elronthatatlan. Vajjal és krémsajttal készül, könnyű, roppanós a tésztája, és nagyon sokféle töltelék jól áll neki, legyen az csokoládé, dió, mák, baracklekvár, pirosgyümölcsös lekvárok, fahéj vagy más fűszerek. Nem utolsó szempont, hogy […]
Créme brulée A créme brulée nehéznek és bonyolultnak tűnik, pedig nem az: elkészítése sokkal egyszerűbb, mint egy főzött vaníliakrém, hiszen amíg ott figyelni kell a hőfokra, nehogy a tojás kicsapódjon, itt gyakorlatilag összekeverjük az összetevőket és mehetnek a sütőbe. Itt inkább bizonyos eszközök hiánya okozhat gondot, hiszen például a karamellréteget a leghatékonyabban szakácsfáklyával tudjuk létrehozni, […]
Kávés-narancsos csokoládépite A tarte egy méltán népszerű francia desszert típus, mely ropogós tésztakosárkát jelent, s ennek is megvan a magyar változata: a pite. A tésztakosarakba jelen esetben krémes csokoládéréteget töltünk, amit a kávéval és a narancsos ízvilággal turbózunk. A kávé és a narancs ugyanis rendkívül jól működik egymással, és ha ez a kombináció csokoládékrémben jelenik […]